ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
Probajte nešto drugačije, nesvakidašnje, a neodoljivo ukusno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Boranija 500 g
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Beli luk 2 čena
- Maslac ili ulje 1 kašika
- So i biber po ukusu
- Rendani sir (po izboru, npr. kačkavalj ili parmezan) 100 g
- Kolutići pohovanog luka (možete ih kupiti gotove ili napraviti sami) 100 g
Priprema:
Ako koristite svežu boraniju, operite je, očistite i isecite na komade dužine oko 3-4 cm. Ako koristite zamrznutu boraniju, samo je odmrznite. U velikom loncu, prokuvajte boraniju u slanoj vodi dok ne postane mekana, ali još uvek hrskava (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite sa strane. U tiganju, zagrejte maslac ili ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane zlatno smeđi.
Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj i mešajte dok se ne zagreje. Začinite solju i biberom po ukusu. U vatrostalnu posudu stavite prokuvanu boraniju i prelijte je pavlakom sa belim lukom. Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko boranije pospite rendani sir. Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta, ili dok sir ne postane zlatno smeđi i boranija se lepo zapeče. Izvadite iz rerne i pospite hrskavim kolutićima pohovanog luka. Poslužite toplo.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJSOČNIJA I NAJKREMASTIJA MUSAKA: Ručak koji se pravi brzo i lako, a dopada se baš svima (VIDEO)
25. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ČORBAST PASULj SA DIMLjENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako
20. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MAĐARSKI GULAŠ IZ RERNE: Ručak pun ukusa, bogat teksturom i uživanje je u svakom zalogaju (VIDEO)
19. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)