ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
Probajte nešto drugačije, nesvakidašnje, a neodoljivo ukusno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Boranija 500 g
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Beli luk 2 čena
- Maslac ili ulje 1 kašika
- So i biber po ukusu
- Rendani sir (po izboru, npr. kačkavalj ili parmezan) 100 g
- Kolutići pohovanog luka (možete ih kupiti gotove ili napraviti sami) 100 g
Priprema:
Ako koristite svežu boraniju, operite je, očistite i isecite na komade dužine oko 3-4 cm. Ako koristite zamrznutu boraniju, samo je odmrznite. U velikom loncu, prokuvajte boraniju u slanoj vodi dok ne postane mekana, ali još uvek hrskava (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite sa strane. U tiganju, zagrejte maslac ili ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane zlatno smeđi.
Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj i mešajte dok se ne zagreje. Začinite solju i biberom po ukusu. U vatrostalnu posudu stavite prokuvanu boraniju i prelijte je pavlakom sa belim lukom. Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko boranije pospite rendani sir. Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta, ili dok sir ne postane zlatno smeđi i boranija se lepo zapeče. Izvadite iz rerne i pospite hrskavim kolutićima pohovanog luka. Poslužite toplo.
(superrecepti)
Preporučujemo

NAJSOČNIJA I NAJKREMASTIJA MUSAKA: Ručak koji se pravi brzo i lako, a dopada se baš svima (VIDEO)
25. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ČORBAST PASULj SA DIMLjENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako
20. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MAĐARSKI GULAŠ IZ RERNE: Ručak pun ukusa, bogat teksturom i uživanje je u svakom zalogaju (VIDEO)
19. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)