PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM: Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 11:00

Probajte pire na malo drugačiji način.

ПИРЕ ОД ПОВРЋА СА КОБАСИЦОМ: Традиционално холандско јело идеално за гурмане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 krompira
  • 3 šargarepe
  • 1 kašika putera
  • 1 šoljica mleka
  • 1 dimljena kobasica
  • 1 crni luk
  • so, biber

Priprema:

Oljuštite šargarepu i krompir, isecite na komade i skuvajte u posoljenoj vodi. Povrće izvadite iz vode, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte mleko i izgnječite da napravite pire. Začinite po ukusu solju i biberom. Kobasicu ispržite sa iseckanim crnim lukom. Možete da je malo gore zasečete na više mesta. Na tanjir stavite prvo pire od povrća, a preko kobasicu. Prelijte lukom i poslužite.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NACIZAM U SPLITSKOJ GIMNAZIJI: Profesorka poručila učenicima - Ne volim Srbe