RIBLJI PAPRIKAŠ: Posno jelo bogatog ukusa

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 09:00

Prava gozba, a posna.

РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • smuđ 1 kg
  • pire od paradajza 1l
  • paradajz 500 g
  • crni luk 4 glavice
  • ljuta začinska paprika 1 kašičica
  • beli luk 5 čenova
  • slatka začinska paprika 1 kašika
  • limun 1
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Smuđa dobro očistite, odsecite mu peraja, rasporite ga, iznutrice izbacite i dobro ga isperite. Ako je smuđ veći, isecite ga na četiri jednaka dela, a ako je manji, na dva. Ribu prelijte limunovim sokom i ostavite da odleži 30 minuta. Za to vreme u šerpu nalijte ulje, a kad se zagreje, na njemu propržite sitno seckani crni luk. Kad luk porumeni, dodajte sitno seckani paradajz, a zatim i pire od paradajza. Sve krčkajte 20 minuta, pa onda dodajte komade ribe, sitno seckani beli luk i začine. Paprikaš krčkajte još 20 minuta i služite dok je topao.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!