RIBLJI PAPRIKAŠ: Posno jelo bogatog ukusa

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 09:00

Prava gozba, a posna.

РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • smuđ 1 kg
  • pire od paradajza 1l
  • paradajz 500 g
  • crni luk 4 glavice
  • ljuta začinska paprika 1 kašičica
  • beli luk 5 čenova
  • slatka začinska paprika 1 kašika
  • limun 1
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Smuđa dobro očistite, odsecite mu peraja, rasporite ga, iznutrice izbacite i dobro ga isperite. Ako je smuđ veći, isecite ga na četiri jednaka dela, a ako je manji, na dva. Ribu prelijte limunovim sokom i ostavite da odleži 30 minuta. Za to vreme u šerpu nalijte ulje, a kad se zagreje, na njemu propržite sitno seckani crni luk. Kad luk porumeni, dodajte sitno seckani paradajz, a zatim i pire od paradajza. Sve krčkajte 20 minuta, pa onda dodajte komade ribe, sitno seckani beli luk i začine. Paprikaš krčkajte još 20 minuta i služite dok je topao.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURA NA NJU NE UTIČE: Ana Ivanović nikad nije bila ovako aktivna, evo šta je razlog (FOTO)