RIBLJI PAPRIKAŠ: Posno jelo bogatog ukusa
Prava gozba, a posna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- smuđ 1 kg
- pire od paradajza 1l
- paradajz 500 g
- crni luk 4 glavice
- ljuta začinska paprika 1 kašičica
- beli luk 5 čenova
- slatka začinska paprika 1 kašika
- limun 1
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Smuđa dobro očistite, odsecite mu peraja, rasporite ga, iznutrice izbacite i dobro ga isperite. Ako je smuđ veći, isecite ga na četiri jednaka dela, a ako je manji, na dva. Ribu prelijte limunovim sokom i ostavite da odleži 30 minuta. Za to vreme u šerpu nalijte ulje, a kad se zagreje, na njemu propržite sitno seckani crni luk. Kad luk porumeni, dodajte sitno seckani paradajz, a zatim i pire od paradajza. Sve krčkajte 20 minuta, pa onda dodajte komade ribe, sitno seckani beli luk i začine. Paprikaš krčkajte još 20 minuta i služite dok je topao.
(superrecepti)
Preporučujemo

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RECEPT ZA SAVRŠEN NEDELjNI RUČAK: Spanać sa mlevenim mesom
23. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

NAJSOČNIJA I NAJKREMASTIJA MUSAKA: Ručak koji se pravi brzo i lako, a dopada se baš svima (VIDEO)
25. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

Da li je ona najzgodnija voditeljka na RTS-u? Objavila fotke u bikiniju sa plaže
VODITELjKA Dragana Kosjerina privlači pažnju svojim atraktivnim izgledom gde god se pojavi.
22. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)