RIBLJI PAPRIKAŠ: Posno jelo bogatog ukusa

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 09:00

Prava gozba, a posna.

РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • smuđ 1 kg
  • pire od paradajza 1l
  • paradajz 500 g
  • crni luk 4 glavice
  • ljuta začinska paprika 1 kašičica
  • beli luk 5 čenova
  • slatka začinska paprika 1 kašika
  • limun 1
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Smuđa dobro očistite, odsecite mu peraja, rasporite ga, iznutrice izbacite i dobro ga isperite. Ako je smuđ veći, isecite ga na četiri jednaka dela, a ako je manji, na dva. Ribu prelijte limunovim sokom i ostavite da odleži 30 minuta. Za to vreme u šerpu nalijte ulje, a kad se zagreje, na njemu propržite sitno seckani crni luk. Kad luk porumeni, dodajte sitno seckani paradajz, a zatim i pire od paradajza. Sve krčkajte 20 minuta, pa onda dodajte komade ribe, sitno seckani beli luk i začine. Paprikaš krčkajte još 20 minuta i služite dok je topao.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Evo šta radi Ana Ivanović, dok svet priča o razvodu! Srpkinja iznenadila sve (FOTO)