ZAPEČENE NJOKE U BELOM SOSU: Izdašno, kremasto jelo koje će obožavati cela porodica
Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper
Sastojci:
- Njoke 500 g
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Mleko 200 ml
- Parmezan 100 g
- Maslac 2 kašike
- Brašno 2 kašike
- Beli luk 2 čena
- So i biber po ukusu
- Muskatni oraščić po želji
Priprema:
Skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju, a zatim ih ocedite. U tiganju otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno-smeđi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu (bešamel sos). Kuvajte 1-2 minuta da se brašno malo zapeče. Postepeno dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte sos dok se ne zgusne, zatim dodajte rendani parmezan, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Mešajte dok se parmezan potpuno ne otopi.
Umešajte kuvane njoke u sos i dobro ih obložite. Prebacite njoke u posudu za pečenje i pospite dodatnim parmezanom po vrhu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi. Pre serviranja, pospite svežim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PILEĆI KARABATACI U SOSU OD BELOG VINA I PAVLAKE: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti
03. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ŠNICLE U PIVSKOM SOSU: Meso meko kao puter, ukusno i sočno (VIDEO)
01. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

TRADICIONALNI TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELjA: Harmonija ukusa u svakom zalogaju
26. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

Mirzu Delibašića žena ostavila zbog alkohola, sina mu rodila Srpkinja (FOTO)
MIRZA Delibašić, legendarni košarkaš iz Sarajeva, bio je mnogo više od sportiste – bio je simbol strasti, harizme i ljudskosti.
12. 04. 2025. u 11:25
Komentari (0)