MUSAKA OD PASTE I PEČURAKA: Preukusan i jednostavan ručak koji se brzo sprema

Jovana Vasić

12. 03. 2025. u 09:00

Pasta je uvek adut u rukavu kada brzo treba spremiti ručak. Oduševiće vas kombinacija ukusa pečuraka, testenine i kačkavalja.

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • taljatele ili čipkaste makarone 500 g
  • praziluk 3 struka
  • pečurke po izboru 700 g
  • jaja 6 komada
  • kačkavalj 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • origano po ukusu
  • ulje 2 kašike

Priprema:

Očišćeni i oprani praziluk iseckajte na kolutove. Dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne omekša. Zatim posolite i pobiberite. Pečurke isecite na listiće i dodajte ih praziluku. Nastavite da dinstate da pečurke malo omekšaju. Makarone obarite u posoljenoj vodi i procedite ih. Polovinu makarona rasporedite po dnu podmazanog đuveča. Složeni red rezanaca posolite i, po želji, pobiberite. Odozgo rasporedite fil od praziluka, pa prekrijte drugom polovinom makarona. Jaja razbijte u sud, dobro umutite i prelijte musaku. Pospite origanom i nastruganim kačkavaljem. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Musaku poslužite dok je još topla.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROMENE U TIMU IZ TORINA: Mota odlazi iz Juventusa, već poznat njegov naslednik?