MUSAKA OD PASTE I PEČURAKA: Preukusan i jednostavan ručak koji se brzo sprema

Jovana Vasić

12. 03. 2025. u 09:00

Pasta je uvek adut u rukavu kada brzo treba spremiti ručak. Oduševiće vas kombinacija ukusa pečuraka, testenine i kačkavalja.

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • taljatele ili čipkaste makarone 500 g
  • praziluk 3 struka
  • pečurke po izboru 700 g
  • jaja 6 komada
  • kačkavalj 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • origano po ukusu
  • ulje 2 kašike

Priprema:

Očišćeni i oprani praziluk iseckajte na kolutove. Dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne omekša. Zatim posolite i pobiberite. Pečurke isecite na listiće i dodajte ih praziluku. Nastavite da dinstate da pečurke malo omekšaju. Makarone obarite u posoljenoj vodi i procedite ih. Polovinu makarona rasporedite po dnu podmazanog đuveča. Složeni red rezanaca posolite i, po želji, pobiberite. Odozgo rasporedite fil od praziluka, pa prekrijte drugom polovinom makarona. Jaja razbijte u sud, dobro umutite i prelijte musaku. Pospite origanom i nastruganim kačkavaljem. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Musaku poslužite dok je još topla.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODREKLA SE RUSIJE ZBOG SRPSKOG REPREZENTATIVCA! Rusi otkrili zašto je njihova zvezda uzela državljanstvo Srbije