LAZANJE SA PASULJEM: Jednostavan recept koji ne treba preskočiti

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 09:00

Lazanje sa pasuljem se vrlo jednostavno prave i vrlo su bogate filom.

ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 mali luk, iseckan
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • ½ crvene paprike, seckane
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 360 ml mleka
  • 120 g rendanog parmezana
  • 4 testa za lazanje
  • 115 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Kako biste napravili lazanje zagrejte rernu na 175 stepeni C. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite i njega. Pomešajte pasulj, paradajz i crvenu papriku. Začinite bosiljkom, origanom, solju i biberom. Nastavite da pržite 10 minuta i povremeno mešajte.

Rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri i postepeno umešajte brašno, dok ne postane glatko. Polako umešajte mleko. Umešajte parmezan i nastavite da kuvate i mešajte dok se malo ne zgusne.

Rasporedite 1/2 mešavine pasulja u tepsiju i na vrh stavite 2 testa za lazanje. Premažite preostalom mešavinom pasulja i na vrh opet stavite testeninu. Prelijte sosom i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok ne porumeni. Uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RIVIERA MONTENEGRO SWISSÔTEL U BUDVI BUDI NAJVEĆI INTERES KUPACA NEKRETNINA ZBOG POSEBNOG PROGRAMA RENTIRANJA