LAZANJE SA PASULJEM: Jednostavan recept koji ne treba preskočiti

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 09:00

Lazanje sa pasuljem se vrlo jednostavno prave i vrlo su bogate filom.

ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 mali luk, iseckan
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • ½ crvene paprike, seckane
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 360 ml mleka
  • 120 g rendanog parmezana
  • 4 testa za lazanje
  • 115 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Kako biste napravili lazanje zagrejte rernu na 175 stepeni C. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite i njega. Pomešajte pasulj, paradajz i crvenu papriku. Začinite bosiljkom, origanom, solju i biberom. Nastavite da pržite 10 minuta i povremeno mešajte.

Rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri i postepeno umešajte brašno, dok ne postane glatko. Polako umešajte mleko. Umešajte parmezan i nastavite da kuvate i mešajte dok se malo ne zgusne.

Rasporedite 1/2 mešavine pasulja u tepsiju i na vrh stavite 2 testa za lazanje. Premažite preostalom mešavinom pasulja i na vrh opet stavite testeninu. Prelijte sosom i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok ne porumeni. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAK ZADATAK ZA ALAKARAZA: Karlos munjevito do trećeg kola Indijan Velsa