NEODOLJIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni

Jovana Vasić

11. 03. 2025. u 12:00

Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni je najmekši i najukusniji obrok koji možete brzo i lako da napravite.

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 500 g iseckanog kačkavalja
  • 80 g isečenog mladog luka
  • 900 g krompira, skuvanog i izgnječenog u pire
  • 475 g kukuruznih pahuljica
  • 60 g putera, rastopljenog

Priprema:

Kako biste napravili pire krompir na ovaj način, zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pleh za pečenje premažite uljem. Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Pomešajte pavlaku, so i biber zajedno u velikoj činiji. Ravnomerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.

Pomešajte zdrobljene kukuruzne pahuljice i otopljeni puter u srednjoj posudi. Umešajte kačkavalj, mladi luk i pire krompir i dobro izmešajte. Pospite ravnomerno preko tepsije. Pecite, 45 do 50 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NACIZAM U SPLITSKOJ GIMNAZIJI: Profesorka poručila učenicima - Ne volim Srbe