LOSOS U SOSU OD ŠLJIVA: Specijalitet koji se lako sprema
Jelo koje će vas oduševiti svojim ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- fileti lososa 600 g
- limun, sok 1 komad
- maslinovo ulje 50 ml
- so i biber po ukusu
Za prilog:
- testenina 350 g
- voda 2 l
- bosiljak nekoliko listića
- ruzmarin 1 grančica
- so i biber po ukusu
- orasi, seckani 30 g
- maslinovo ulje 50 ml
Za sos:
- suve šljive 100 g
- džem od šljiva 100 g
- maslac 125 g
Priprema:
Testeninu skuvajte al dente i ocedite je. Orahe iseckajte i propržite. Pomešajte testeninu sa maslinovim uljem, seckanim bosiljkom, ruzmarinom i orasima.
Filete lososa začinite limunovim sokom, posolite i pobiberite, te ispecite na maslinovom ulju.
U tiganju istopite maslac, dodajte mu džem od šljiva, a posle nekoliko minuta i suve šljive koje ste prethodno potopili u mlaku vodu. Servirajte sve zajedno i uživajte u ukusima.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PIKANTAN PAPRIKAŠ OD ŠARANA: Vrhunsko jelo za predstojeće dane
07. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)