ČILI OD ĆURETINE I CRNOG PASULJA: Vrlo pikantan, sočan i aromatičan obrok

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 16:00

Jelo koje će vam se dopasti pri prvom zalogaju.

ЧИЛИ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЦРНОГ ПАСУЉА:  Врло пикантан, сочан и ароматичан оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 900 g mlevene ćuretine
  • 180 g luka sitno iseckanog na kockice
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 800 g paradajza isečenog na kockice
  • 230 g paradajz sosa
  • 360 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike ljute paprike u prahu
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • kašičice dimljene paprike
  • 2 kašičice kakao praha
  • 1 kašičica šećera
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 3/4 kašičice bibera
  • 500 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog

Priprema:

Kako biste napravili čili od ćuretine i crnog pasulja, prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mlevenu ćuretinu i začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Pržite 3-4 minuta. Dodajte luk u šerpu i pržite još 3-4 minuta ili dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite još 30 sekundi.

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz sos, pileći bujon, čili u prahu, mleveni kim, dimljenu papriku, kakao prah, šećer, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da provri.

Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući, ili dok se čili ne zgusne. Dodajte pasulj i kuvajte još 10 minuta. Probajte i po želji dodajte još soli i bibera. Servirajte odmah sa prelivima po vašem izboru. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OBASJAJ TAMU – SNAŽNA PORUKA NADE ZA ŽENE ŽRTVE NASILJA