IDEJA ZA POSNI RUČAK: Jelo od pirinča i pečuraka

Jovana Vasić

14. 03. 2025. u 09:00

Jelo koje se lako pravi, idealno i za ručak i za večeru.

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500-600 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 gr crvenog pirinča
  • 2 pečene paprike
  • 1/2 struka praziluka


Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Operite i poređajte cele paprike na pleh, ubacite u rernu i pecite dok ne uhvate boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade i "istište" kako bi ih lakše oljuštili. Kada ih očistite od kožice, peteljki i semenki, iseckajte papriku na kockice. U međuvremenu, operite i isecite luk na kockice, i pečurke na polu mesece. Zagrejte ulje u dubljoj posudi i prodinstajte luk dok ne postane staklast, a potom dodajte pečurke. Kada sva tečnost iz njih uvri - sklonite sa šporeta.

Za to vreme u dubljoj posudi zagrejte vodu dok ne proključa, a potom skuvajte pirinač prema uputsvu sa pakovanja. Kada je pirinač gotov, ocedite ga i dodajte u luk i pečurke.

U jelo dodajte još i pripremljenu papriku i sitno iseckan praziluk, a potom začinite po želji i sve dobro promešajte.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MNOGI NE ZNAJU I drugi Oliverin muž bio je poznati GLUMAC i najveća ljubav njene koleginice: Znala je da me voleo

MNOGI NE ZNAJU I drugi Oliverin muž bio je poznati GLUMAC i najveća ljubav njene koleginice: "Znala je da me voleo"

OVA nedelja posvećena je legendi domaćeg glumišta, Oliveri Marković. Čuvena umetnica rođena je 3. maja 1925. godine, a i danas nosi titulu jedna od najznačajnijih glumica srpske pozorišne i filmske scene. Tokom duge i plodne karijere, ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj umetnosti, ali i u emotivnim pričama koje su je pratile izvan reflektora.

07. 05. 2025. u 09:38

Komentari (0)

SASTANCI SU KORPORATIVNI TRENUTAK ISTINE: Goran Vučetić iz Mozzart - a održao novo predavanje u Srpskoj asocijaciji menadžera