POSNE ĆUFTE PO RECEPTU MONAHA SA SVETE GORE: Neverovatno su ukusne i zdrave, a prave se začas

Jovana Vasić

18. 03. 2025. u 09:00

Ćufte od pasulje po receptu sa Svete Gore idealan su obrok za vreme posta, a prave se jednostavno i brzo. Osim toga vrlo su hranljive i zdrave, te ih možete jesti bez griže savesti. A svako ko ih je probao, istakao je da je ukus fenomenalan.

ПОСНЕ ЋУФТЕ ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА СВЕТЕ ГОРЕ: Невероватно су укусне и здраве, а праве се зачас

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g belog pasulja
  • 1 luk
  • 1 glavicu belog luka
  • 1 vezu peršuna
  • 1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
  • 4 kašike prezle

Priprema:

Na tihoj vatri skuvajte pasulj i iscedite, pa ispasirajte. Potom iseckajte luk i dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte.

Od smese pravite kuglice veličine po želji.

Izdinstajte 4 veća struka praziluka, pa po prženom luku poređajte ćuftice.

Sto mililitara ulja zagrejte, dodajte 1 kašiku začinske crvene paprike, pa prelite preko ćuftica. Pecite u prethodnoj zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLANETA U ŠOKU - POČEO RAT U TENISU! PTPA širom sveta pokrenuo tužbe protiv teniskog kartela u ATP, VTA, ITF i ITIA!