OPASNO UKUSAN I NEODOLJIV RUČAK: Ćufte od starog hleba sa sirom u sosu

Новости онлине

20. 03. 2025. u 09:00

Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine.

ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу

Foto: Instagram/ @ferah_kitchen

Sastojci:

  • 4 kriške hleba
  • 6 kašika mleka
  • 2 kašike parmezana
  • 400 grama mlevene junetine
  • 400 grama mlevene svinjetine
  • 1 čen belog luka
  • vezica peršuna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica dimljene mlevene paprike

Sos:

  • 1 glavica luka
  • 800 grama pelat paradajza
  • 1 prstohvat mlevene paprike
  • 200 ml crnog vina
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 200 grama mocarele

Priprema:

Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.
Prelijte ih mlekom.
Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane. Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SPORTSKI ŠOK: Umro Andrija Delibašić!