NAJBOLJI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
Hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom se lepe za prste, pravi su delikates.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,4 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 60 g putera
- 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Promešajte kako biste piletinu ravnomerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i beli luk u malu posudu i otopite.
Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan. Premažite mešavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TUNA STEK PO RECEPTU DžEJMIJA OLIVERA: Savršeno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
06. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MUSAKA OD PASTE I PEČURAKA: Preukusan i jednostavan ručak koji se brzo sprema
12. 03. 2025. u 09:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)