NAJBOLJI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
Hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom se lepe za prste, pravi su delikates.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,4 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 60 g putera
- 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Promešajte kako biste piletinu ravnomerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i beli luk u malu posudu i otopite.
Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan. Premažite mešavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TUNA STEK PO RECEPTU DžEJMIJA OLIVERA: Savršeno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
06. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MUSAKA OD PASTE I PEČURAKA: Preukusan i jednostavan ručak koji se brzo sprema
12. 03. 2025. u 09:00

POGOĐENA KLjUČNA TAČKA ZA TRANZIT GASA U EU: Velika eksplozija i požar u Sudži, sumnja se na ukrajinski napad (VIDEO)
VELIKI požar izbio je u petak rano ujutru na gasnoj merno-regulacionoj stanici Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, ključnoj tački za tranzit ruskog gasa ka Evropskoj uniji, prema izveštajima ruskih medija.
21. 03. 2025. u 08:03

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

NEMAČKI GENERAL OTERAN IZ NATO: Alijansa ćuti o skandalu u svojim redovima (FOTO)
NEPOSREDNO pre odlaska mu je uskraćen svaki pristup dokumentima NATO-a, prenosi "Dojče vele".
22. 03. 2025. u 13:28
Komentari (0)