POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ: Najukusnije jelo na kašiku, od samo par sastojaka do zdravog obroka

Новости онлине

25. 03. 2025. u 11:30

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

ПОСНИ КРОМПИР ПАПРИКАШ: Најукусније јело на кашику, од само пар састојака до здравог оброка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 3 glavice luka
  • 3 šargarepe
  • mlevena začinska paprika
  • 1-2 kašike paradajz pirea
  • ulje
  • biber
  • suvi biljni začin
  • peršun
  • celer

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na krupne kocke. Propržite na ulju sitno seckan crni luk, pa umešajte šargarepu sečenu na kolutove. Kada luk postane staklast dodajte krompir i kašičicu soli. Dinstajte uz dolivanje vode, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Prelijte toplom vodom da ogrezne pa kuvajte, sve dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa zapržite belom zaprškom (pomešajte kašiku brašna u 50 ml vode).

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANE VESTI IZ HOLANDIJE: Fudbaler PSV-a ima tuberkulozu (FOTO)