MAKARONE SA SIROM: Brz ručak kome niko ne može da odoli
Ovaj recept je jednostavan, a obožavaju ga svi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Makarone 250 g
- Maslac 2 kašike
- Brašno 2 kašike
- Mleko 500 ml
- Rendani sir (npr. cheddar, gauda ili kačkavalj) 200 g
- So i biber po ukusu
- Muskatni orah prstohvat (po želji)
- Prezle 50 g
Priprema:
Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju, dok ne postanu al dente. Procedite ih i ostavite sa strane. U velikom tiganju ili šerpi, otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu (ovo je osnova za bešamel sos). Postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane glatka.
Dodajte rendani sir u sos i mešajte dok se potpuno ne otopi. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem po ukusu. Dodajte kuvane makarone u sos i dobro promešajte da se sve sjedini. Ako želite hrskavu koricu, prebacite makarone sa sirom u vatrostalnu posudu, pospite prezlama i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite oko 15-20 minuta, ili dok prezle ne postanu zlatno smeđe.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)