RECEPT ZA SKUŠU PEČENU U RERNI: Jednostavan i brz recept, idealan je za one koji žele ukusan obrok u svega 30 minuta, uz minimalne pripreme
Skuša pečena u rerni je brz i ukusan obrok koji je savršen za sve ljubitelje ribe.

Foto: Shutterstock
Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnu pripremu, možete uživati u bogatom ukusu ove ribe, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama i idealna za zdravu ishranu. Ovaj recept traje svega 30 minuta, a rezultat je sočna i aromatična riba, idealna za brzi ručak ili večeru.
Sastojci:
- 2 sveže skuše
- 2 čena belog luka
- sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- ½ kašičice bibera
- ½ kašičice majčine dušice
- ½ kašičice mlevene crvene paprike
- 1 veza peršuna sitno seckana
- 1 crveni luk
Priprema:
Ribu očistiti, oprati i osušiti papirnim ubrusom. U činiji pomešati maslinovo ulje, limunov sok, iseckan beli luk, so, biber, majčinu dušicu i crvenu papriku. Ribu premazati ovom marinadom spolja i iznutra, pa ostaviti da odstoji 10-15 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje staviti kolutove crvenog luka, a preko njih položiti skuše.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Posuti seckanim peršunom i poslužiti uz krompir salatu, pečeno povrće ili prilog po želji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)