SATARAŠ BEZ MESA: Recept koji se jednostavno priprema, a idealan je u vreme posta
Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete. Dodajte prilog po želji i uživajte.

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 5 paprika babura
- 5 glavica crnog luka
- 850 g pelata
- biber po ukusu
- malo ulja
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- na vrh kašičice šećera
Za pirinač:
- 300 g pirinča
- ulje
- 2 kašičice mešavine suvih začina
Priprema:
Luk očistite i iseckajte na kockice. Papriku očistite i iseckajte na trake. Zatim, propržite luk na malo ulja sa mrvicom šećera. Kada požuti dodajte seckanu papriku i mešavinu suvih začina. Dodajte pelat i dinstajte, sve dok ne ispari tečnost. Pobiberite. Propržite pirinač u tiganju sa malo ulja, pa umešajte suve začine i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri, pa umešajte u sataraš. Sve dobro pomešajte. Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
22. 03. 2025. u 11:30

FAHITA SA PILETINOM: Odličan miks mesa i povrća na meksički način
23. 03. 2025. u 13:00

KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
15. 03. 2025. u 09:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)