SATARAŠ BEZ MESA: Recept koji se jednostavno priprema, a idealan je u vreme posta

Новости онлине

28. 03. 2025. u 14:30

Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete. Dodajte prilog po želji i uživajte.

САТАРАШ БЕЗ МЕСА: Рецепт који се једноставно припрема, а идеалан је у време поста

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 5 paprika babura
  • 5 glavica crnog luka
  • 850 g pelata
  • biber po ukusu
  • malo ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • na vrh kašičice šećera

Za pirinač:

  • 300 g pirinča
  • ulje
  • 2 kašičice mešavine suvih začina

Priprema:

Luk očistite i iseckajte na kockice. Papriku očistite i iseckajte na trake. Zatim, propržite luk na malo ulja sa mrvicom šećera. Kada požuti dodajte seckanu papriku i mešavinu suvih začina. Dodajte pelat i dinstajte, sve dok ne ispari tečnost. Pobiberite. Propržite pirinač u tiganju sa malo ulja, pa umešajte suve začine i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri, pa umešajte u sataraš. Sve dobro pomešajte. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stres u glavi - nadutost u stomaku: Veza koju ne treba zanemariti