SATARAŠ BEZ MESA: Recept koji se jednostavno priprema, a idealan je u vreme posta

Новости онлине

28. 03. 2025. u 14:30

Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete. Dodajte prilog po želji i uživajte.

САТАРАШ БЕЗ МЕСА: Рецепт који се једноставно припрема, а идеалан је у време поста

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 5 paprika babura
  • 5 glavica crnog luka
  • 850 g pelata
  • biber po ukusu
  • malo ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • na vrh kašičice šećera

Za pirinač:

  • 300 g pirinča
  • ulje
  • 2 kašičice mešavine suvih začina

Priprema:

Luk očistite i iseckajte na kockice. Papriku očistite i iseckajte na trake. Zatim, propržite luk na malo ulja sa mrvicom šećera. Kada požuti dodajte seckanu papriku i mešavinu suvih začina. Dodajte pelat i dinstajte, sve dok ne ispari tečnost. Pobiberite. Propržite pirinač u tiganju sa malo ulja, pa umešajte suve začine i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri, pa umešajte u sataraš. Sve dobro pomešajte. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!