HRANLJIV I ZDRAV OBROK: Blitva sa krompirom po receptu DŽejmija Olivera
Pripremite ovaj ukusan i zdrav obrok.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g celera
- 500 g kuvane blitve
- 250 ml pavlake za kuvanje
- ½ muskatnog oraščića, narendanog
- 30 g putera
Priprema:
Kako biste napravili blitvu na ovaj način, zagrejte rernu na 180°C. Krompir i celer oljuštite, isperite, pa narežite tanko, recimo 2-3 mm debljine, i stavite u zasebne činije. Ispirajte obe činije isečenog povrća dok voda ne bude bistra. Ocedite povrće i grubo osušite.
Pokrijte dno velike posude za pečenje isečenim celerom, lagano preklapajući kriške. Preko celera pospite kuvanu blitvu. Pokrijte blitvu isečenim krompirom, ponovo lagano preklapajući kriške. Pavlaku začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem i time prelijte slojeve isečenog povrća.
Rasporedite odozgo puter. Pecite u rerni 45 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da odstoji oko 10 minuta pre jela. Prijatno!
(stvarukusa)
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
22. 03. 2025. u 11:30

PASULj NA VODI: Idealan ručak za sve koji se pridržavaju posta (VIDEO)
26. 03. 2025. u 08:30

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)