ZAPEČENA SARMA: Red kupusa, red mesa i eto savršenog ručka

Новости онлине

29. 03. 2025. u 08:30

Ako vas mrzi da je klasično napravite, ovo je brži, a jednako ukusan način.

ЗАПЕЧЕНА САРМА: Ред купуса, ред меса и ето савршеног ручка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g pirinča
  • 800 g kiselog kupusa
  • 50 g svinjske masti
  • 800 ml mesne supe
  • 400 ml milerama
  • so, biber i mlevena paprika

Priprema:

1. Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno iseckan beli luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte meso, pa mešajte i varjačom ga razdvajajte da se ne stvore grudvice. Začinite i dinstajte oko desetak minuta. Dodajte pirinač i dinstajte još pet minuta.

2. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kiselog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač, pa prekrijte kupusom. Zalijte supom toliko da prekrije sastojke, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.

3. Nakon pola sata pečenja posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela, pa pecite još 10 minuta.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju