RUČAK U DANIMA POSTA: Ćevapi od heljde sa pireom od celera
Kada postite uvek je zanimljivo otkriti nešto novo, a ovi ćevapi će vam se baš dopasti.

Foto: Printskrin
Sastojci:
- koren celera 300 g
- maslinovo ulje 1 kašika
- biber po ukusu
- kurkuma 1/2 kašičica,
- heljda, oljuštena 300 g
- crni luk 1 glavica
- peršun 1 veza
- začin za roštilj 1 kašika
- beli luk u prahu 1 kašičica
- začinska paprika 1 kašičica
- biber 1 kašičica
- đumbir u prahu 1 kašičica
Priprema:
Celer oljuštite, isecite na manje komade i stavite u šerpu s vodom. Kuvajte otprilike pola sata. Proverite viljuškom da li je skuvan. Kuvane komade stavite u blender i mutite zajedno sa biberom i maslinovim uljem. Na kraju dodajte pola kašičice kurkume. Ovo jelo ne treba da solite jer je celer sam po sebi slan.
Heljdu potopite i dobro isperite. Ostavite preko noći da stoji u vodi. Sutradan isperite još jednom, ocedite i stavite u sud, pa dodajte sitno seckan crveni luk, začine, i peršun. Dobro izmešajte i stavite u frižider dva sata da odstoji. Oblikujte ćevapćiće i pržite na suvom neprinjajućem tiganju.
(superrecepti)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)