RUČAK U DANIMA POSTA: Ćevapi od heljde sa pireom od celera
Kada postite uvek je zanimljivo otkriti nešto novo, a ovi ćevapi će vam se baš dopasti.

Foto: Printskrin
Sastojci:
- koren celera 300 g
- maslinovo ulje 1 kašika
- biber po ukusu
- kurkuma 1/2 kašičica,
- heljda, oljuštena 300 g
- crni luk 1 glavica
- peršun 1 veza
- začin za roštilj 1 kašika
- beli luk u prahu 1 kašičica
- začinska paprika 1 kašičica
- biber 1 kašičica
- đumbir u prahu 1 kašičica
Priprema:
Celer oljuštite, isecite na manje komade i stavite u šerpu s vodom. Kuvajte otprilike pola sata. Proverite viljuškom da li je skuvan. Kuvane komade stavite u blender i mutite zajedno sa biberom i maslinovim uljem. Na kraju dodajte pola kašičice kurkume. Ovo jelo ne treba da solite jer je celer sam po sebi slan.
Heljdu potopite i dobro isperite. Ostavite preko noći da stoji u vodi. Sutradan isperite još jednom, ocedite i stavite u sud, pa dodajte sitno seckan crveni luk, začine, i peršun. Dobro izmešajte i stavite u frižider dva sata da odstoji. Oblikujte ćevapćiće i pržite na suvom neprinjajućem tiganju.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)