OSLIĆ PEČEN U RERNI: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
Oslić pečen u rerni je zdrav, ukusan i jednostavan obrok koji uz aromatične začine i sočan sos postaje pravo gastronomsko uživanje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 komada oslića
- So i biber po ukusu
- Mešavina začina za ribu (po izboru)
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 veliki crni luk
- 2 velika paradajza
Za sos:
- 50 g rastopljenog putera
- 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica sušenog peršuna
Priprema:
Oslić je jedna od najcenjenijih riba zbog svoje blage arome, sočne teksture i lake pripreme. Ovaj recept donosi savršen spoj jednostavnih začina koji naglašavaju njegov prirodni ukus, dok ga sočni paradajz i luk obogaćuju dodatnim slojevima slasti. Idealno jelo za laganu večeru ili porodični ručak, uz minimalan trud i maksimalan užitak.
Posolite očišćenu ribu, pospite biberom i začinima po ukusu. Premažite je biljnim uljem i ostavite da odstoji 15–20 minuta kako bi upila začine. Luk isecite na kolutove, a paradajz na kriške.
U manjoj posudi rastopite puter, dodajte beli luk, kurkumu i sušeni peršun. Dobro promešajte i ostavite sa strane.
Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom (koji ste prethodno blago nakvasili vodom) poređajte kolutove luka i kriške paradajza. Preko povrća stavite oslić i prelijte pripremljenim sosom od putera i začina. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30–35 minuta. Nakon pečenja, pažljivo uklonite foliju i po želji kratko zapecite ribu još nekoliko minuta kako bi dobila blagu hrskavu koricu. Poslužite toplo.
(stvarukusa)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)