OSLIĆ PEČEN U RERNI: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept

Новости онлине

05. 04. 2025. u 08:30

Oslić pečen u rerni je zdrav, ukusan i jednostavan obrok koji uz aromatične začine i sočan sos postaje pravo gastronomsko uživanje.

ОСЛИЋ ПЕЧЕН У РЕРНИ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 komada oslića
  • So i biber po ukusu
  • Mešavina začina za ribu (po izboru)
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 2 velika paradajza

Za sos:

  • 50 g rastopljenog putera
  • 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica sušenog peršuna

Priprema:

Oslić je jedna od najcenjenijih riba zbog svoje blage arome, sočne teksture i lake pripreme. Ovaj recept donosi savršen spoj jednostavnih začina koji naglašavaju njegov prirodni ukus, dok ga sočni paradajz i luk obogaćuju dodatnim slojevima slasti. Idealno jelo za laganu večeru ili porodični ručak, uz minimalan trud i maksimalan užitak.

Posolite očišćenu ribu, pospite biberom i začinima po ukusu. Premažite je biljnim uljem i ostavite da odstoji 15–20 minuta kako bi upila začine. Luk isecite na kolutove, a paradajz na kriške.

U manjoj posudi rastopite puter, dodajte beli luk, kurkumu i sušeni peršun. Dobro promešajte i ostavite sa strane.

Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom (koji ste prethodno blago nakvasili vodom) poređajte kolutove luka i kriške paradajza. Preko povrća stavite oslić i prelijte pripremljenim sosom od putera i začina. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30–35 minuta. Nakon pečenja, pažljivo uklonite foliju i po želji kratko zapecite ribu još nekoliko minuta kako bi dobila blagu hrskavu koricu. Poslužite toplo.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUKAO ME JE I PONIŽAVAO OD PRVOG TRENINGA! Damir Dokić je umro, ovo je ćerka Jelena rekla o njemu