NAPRAVITE PASTU SA CEZAR SALATOM: Preukusan, zdrav i brzinski ručak
Pasta sa cezar salatom se pravi brzo, vrlo je bogata različitim ukusima i možete da je prilagođavate po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za preliv:
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 2 kašičice pavlake
- 180 ml majoneza
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 80 g sitno rendanog parmezana
Za salatu od testenina:
- 230 g testenine
- 200 g zelene salate iseckane
- 250 g pečenog belog mesa iseckanog na komadiće
- krutoni
- parmezan, za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili pastu sa cezar salatom, prvo pripremite preliv. U srednjoj činiji umutite senf, limunov sok, pavlaku, majonez i mleveni beli luk, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i biber, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu. Skuvajte zatim testeninu, ocedite je i prebacite u veliku činiju za serviranje.
Isecite zelenu salatu na komadiće, a zatim ih dodajte u posudu sa testeninom. Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Ubacite krutone i ukrasite parmezanom. Servirajte odmah ili stavite u frižider do serviranja.
(stvarukusa)
Preporučujemo

MUSAKA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA: Probajte nešto drugačije, brzo i ukusno
03. 04. 2025. u 08:30

GIROS SA PEČURKAMA UMESTO MESA: Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
27. 03. 2025. u 14:30

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)