ZAČINJENI RIŽOTO SA TUNJEVINOM: Vrlo je lagano, a pikantno jelo

Новости онлине

13. 04. 2025. u 14:30

Odlično i brzo jelo za svaki dan.

ЗАЧИЊЕНИ РИЖОТО СА ТУЊЕВИНОМ: Врло је лагано, а пикантно јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 220 g tunjevine iz konzerve
  • 1 mali luk
  • 6 čenova belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1,25 g sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice
  • 360 ml vode 360 ml
  • 200 g pirinča
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 kašičice limunovog soka
  • morska so i crni biber

Priprema:

Kako biste napravili rižoto, ocedite konzerve tunjevine u sitno sito sa činijom ispod i tunjevinu pažljivo iseckajte. Takođe iseckajte crni luk, beli luk, crvenu papriku i šargarepu. Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte 3 kašike maslinovog ulja iz konzervirane tunjevine.

Posle par minuta dodajte iseckane sastojke, mešajte ih neprekidno, posle 4 minuta dodajte origano i majčinu dušicu, brzo izmešajte, zatim dodajte vodu i obilno začinite morskom solju i crnim biberom. Pojačajte vatru i promešajte. U međuvremenu, dodajte pirinač u fino sito i isperite pod vodom.

Kada voda proključa u tiganju, dodajte pirinač, lagano promešajte, zatim stavite poklopac na tiganj i spustite na tihu vatru, pa dinstajte 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.

Kada je pirinač skuvan, sklonite poklopac i šerpu sa ringle, dodajte oceđenu tunjevinu, seckani peršun i sok od limuna, viljuškom lagano razmutite pirinač, servirajte direktno iz tiganja ili prebacite u posude za serviranje, uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLADIMIR PUTIN DANAS DAO PET NALOGA RUSKOJ VLADI: Čim je saslušao izveštaj - ovako je reagovao