SAMO ZA PRAVE GURMANE: Gulaš sa pečurkama
Kad zamiriše slaninica odmah vam pođe voda na usta, a još kad je dodate u gulaš sa šampinjonima, uh, nema toga ko će mu odoleti!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 600 g svinjskog vrata bez koske
- 100 g slanine
- 300 g šampinjona
- dve veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- mlevena crvena paprika (i ljuta i slatka)
- so, po želji
Priprema gulaša sa pečurkama
Luk isecite na rebarca i prodinstajte na ulju, pa dodajte seckanu slaninu i šargarepu. U drugom sudu na dobro zagrejanom ulju propržite vrat sečen na kockice, dok se ne uhvati korica. Prebacite meso u luk sa slaninom, dodajte mlevenu crvenu papriku po ukusu, zatim malo vode i promešajte. Tek tada ubacite i krupno sečene pečurke i so, po potrebi. Kuvajte 10-15 minuta, odnosno dok se pečurke ne skuvaju. Služite uz krompir pire sa kajmakom.
Preporučujemo

OSLIĆ PEČEN U RERNI: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
05. 04. 2025. u 08:30

RECEPT ZA SAVRŠENE MINI KROFNE: Brzo se spremaju, a još brže pojedu
07. 04. 2025. u 11:30

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)