SAMO ZA PRAVE GURMANE: Gulaš sa pečurkama

Bojana Jovanović

09. 04. 2025. u 08:30

Kad zamiriše slaninica odmah vam pođe voda na usta, a još kad je dodate u gulaš sa šampinjonima, uh, nema toga ko će mu odoleti!

САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 600 g svinjskog vrata bez koske

- 100 g slanine

- 300 g šampinjona

- dve veće glavice crnog luka

- 1 šargarepa

- mlevena crvena paprika (i ljuta i slatka)

- so, po želji

Priprema gulaša sa pečurkama

Luk isecite na rebarca i prodinstajte na ulju, pa dodajte seckanu slaninu i šargarepu. U drugom sudu na dobro zagrejanom ulju propržite vrat sečen na kockice, dok se ne uhvati korica. Prebacite meso u luk sa slaninom, dodajte mlevenu crvenu papriku po ukusu, zatim malo vode i promešajte. Tek tada ubacite i krupno sečene pečurke i so, po potrebi. Kuvajte 10-15 minuta, odnosno dok se pečurke ne skuvaju. Služite uz krompir pire sa kajmakom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKORIO KNEŽEVINU: Preskočio Zvereva za 2. mesto na ATP listi