SA ŠMEKOM SLANINICE: Domaćinski kelj
Ako volite da jedete kašikom, ali vam nepcima prija i ukus roštilja, ovaj spoj kelja sa slaninicom pravi je izbor za vas.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1 kg kelja
- 300 g krompira
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- so, biber
- 40 g sušene slanine
- 40 g crnog luka
- 20 g brašna
- 2 čena belog luka
- kim, po želji
Priprema:
Glavicu kelja podelite na četiri dela, odstranite oštećene i čvrste delove pa ga isecite na široke rezance. Krompir oljuštite i isecite na kocke. Sve zajedno stavite u posudu sa malo vruće vode. Pospite mešavinom suvih začina, malo posolite, posudu poklopite i kuvajte. Na zagrejanom ulju lagano prodinstajte naseckanu slaninu i crni luk, pa dodajte kelju. Pred kraj kuhanja umešajte brašno razmućeno u malo vode, naseckani beli luk i biber. Po želji možete dodati i usitnjeni kim.

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)