PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULJ: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
Nalik na prebranac, ali ipak malo modifikovan, ovaj recept garantuje slasno jelo posle kog sasvim sigurno nećete ostati gladni.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 50 dg pasulja
- 10 dg suve dimljene slanine
- 40 dg crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 3 grančice peršunovog lista
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Pasulj prethodnog dana operite, potopite u hladnu vodu, a sutradan ga ocedite i stavite da se kuva u, takođe hladnoj, vodi. Kada je skuvan ocedite ga tako da ostane malo tečnosti u njemu. Na ulju popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz pire i brašno, pa izmešajte i dodajte pasulju. Posolite, pobiberite i na laganoj vatri kuvajte oko 5-10 minuta. Nakon što proključa pasulj prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naseckanim peršunovim listom i pecite u rereni, prethodno zagrejanoj na 250 stepeni, 20-ak minuta.

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)