PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULJ: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti

Bojana Jovanović

10. 04. 2025. u 13:00

Nalik na prebranac, ali ipak malo modifikovan, ovaj recept garantuje slasno jelo posle kog sasvim sigurno nećete ostati gladni.

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 50 dg pasulja

- 10 dg suve dimljene slanine

- 40 dg crnog luka

- 2 kašike paradajz pirea

- 1 kašika mlevene slatke paprike

- 3 grančice peršunovog lista

- 1 kašika brašna

- so, biber

Priprema:

Pasulj prethodnog dana operite, potopite u hladnu vodu, a sutradan ga ocedite i stavite da se kuva u, takođe hladnoj, vodi. Kada je skuvan ocedite ga tako da ostane malo tečnosti u njemu. Na ulju popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz pire i brašno, pa izmešajte i dodajte pasulju. Posolite, pobiberite i na laganoj vatri kuvajte oko 5-10 minuta. Nakon što proključa pasulj prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naseckanim peršunovim listom i pecite u rereni, prethodno zagrejanoj na 250 stepeni, 20-ak minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JUVENTUS POVLAČI DRASTIČAN POTEZ ZBOG SRBINA! Dušan Vlahović gleda kako mu klub obara cenu, evo i zašto!