PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULJ: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
Nalik na prebranac, ali ipak malo modifikovan, ovaj recept garantuje slasno jelo posle kog sasvim sigurno nećete ostati gladni.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 50 dg pasulja
- 10 dg suve dimljene slanine
- 40 dg crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 3 grančice peršunovog lista
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Pasulj prethodnog dana operite, potopite u hladnu vodu, a sutradan ga ocedite i stavite da se kuva u, takođe hladnoj, vodi. Kada je skuvan ocedite ga tako da ostane malo tečnosti u njemu. Na ulju popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz pire i brašno, pa izmešajte i dodajte pasulju. Posolite, pobiberite i na laganoj vatri kuvajte oko 5-10 minuta. Nakon što proključa pasulj prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naseckanim peršunovim listom i pecite u rereni, prethodno zagrejanoj na 250 stepeni, 20-ak minuta.
Preporučujemo
BUGARSKE RUŽICE: Nežne, slatke i neodoljive - Kolač koji ćete obožavati!
24. 12. 2025. u 17:00
MINI KROMPIR PITE SA SIROM I SLANINOM: Hrskave, sočne i pune ukusa!
24. 12. 2025. u 12:24
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)