PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste
Paprikaš sa oslićem i krompirom idealan je za post na ulju i pravo jelo na kašiku.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 40 g putera
- 2 kašičice ulja
- 60 g slanine, sitno iseckane na kockice
- 1 veliki luk, sitno isečen na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 350 g mladog krompira, presečenog na pola
- 80 ml paradajz paste
- 500 g fileta oslića, isečenog na komadiće
- iseckan svež peršun za ukras
- naseckana zelena ljutika za ukrašavanje
Priprema:
Kako biste napravili ovaj paprikaš, prvo stavite puter i maslinovo ulje u veliki tiganj na laganoj vatri. Kada se puter otopi, dodajte slaninu i pržite 5 minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte luk i lagano pržite oko 20 minuta, ili dok dobro ne omekša. Dodajte beli luk i pržite 2-3 minuta, dok ne zamiriše, zatim dodajte krompir, paradajz pastu i 250 ml vode.
Povećajte vatru na srednju i dovedite do ključanja, a zatim smanjite i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta, dok krompir ne bude tek skuvan. Dodajte ribu i kuvajte poklopljeno još 10-15 minuta, dok se ne skuva. Skinite poklopac poslednjih 5 minuta ako ima previše sosa. Začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ukrasite peršunom i narezanom ljutikom i servirajte sa hrskavim hlebom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PASULj NA VODI: Idealan ručak za sve koji se pridržavaju posta (VIDEO)
26. 03. 2025. u 08:30

OPASNO UKUSAN I NEODOLjIV RUČAK: Ćufte od starog hleba sa sirom u sosu
20. 03. 2025. u 09:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (1)