PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste

Новости онлине

14. 04. 2025. u 10:00

Paprikaš sa oslićem i krompirom idealan je za post na ulju i pravo jelo na kašiku.

ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 g putera
  • 2 kašičice ulja
  • 60 g slanine, sitno iseckane na kockice
  • 1 veliki luk, sitno isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 350 g mladog krompira, presečenog na pola
  • 80 ml paradajz paste
  • 500 g fileta oslića, isečenog na komadiće
  • iseckan svež peršun za ukras
  • naseckana zelena ljutika za ukrašavanje

Priprema:

Kako biste napravili ovaj paprikaš, prvo stavite puter i maslinovo ulje u veliki tiganj na laganoj vatri. Kada se puter otopi, dodajte slaninu i pržite 5 minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte luk i lagano pržite oko 20 minuta, ili dok dobro ne omekša. Dodajte beli luk i pržite 2-3 minuta, dok ne zamiriše, zatim dodajte krompir, paradajz pastu i 250 ml vode.

Povećajte vatru na srednju i dovedite do ključanja, a zatim smanjite i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta, dok krompir ne bude tek skuvan. Dodajte ribu i kuvajte poklopljeno još 10-15 minuta, dok se ne skuva. Skinite poklopac poslednjih 5 minuta ako ima previše sosa. Začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ukrasite peršunom i narezanom ljutikom i servirajte sa hrskavim hlebom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TROFEJ OTIŠAO U PRAVE RUKE: Košarkaš Panatinaikosa najbolji strelac Evrolige (VIDEO)