PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste
Paprikaš sa oslićem i krompirom idealan je za post na ulju i pravo jelo na kašiku.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 40 g putera
- 2 kašičice ulja
- 60 g slanine, sitno iseckane na kockice
- 1 veliki luk, sitno isečen na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 350 g mladog krompira, presečenog na pola
- 80 ml paradajz paste
- 500 g fileta oslića, isečenog na komadiće
- iseckan svež peršun za ukras
- naseckana zelena ljutika za ukrašavanje
Priprema:
Kako biste napravili ovaj paprikaš, prvo stavite puter i maslinovo ulje u veliki tiganj na laganoj vatri. Kada se puter otopi, dodajte slaninu i pržite 5 minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte luk i lagano pržite oko 20 minuta, ili dok dobro ne omekša. Dodajte beli luk i pržite 2-3 minuta, dok ne zamiriše, zatim dodajte krompir, paradajz pastu i 250 ml vode.
Povećajte vatru na srednju i dovedite do ključanja, a zatim smanjite i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta, dok krompir ne bude tek skuvan. Dodajte ribu i kuvajte poklopljeno još 10-15 minuta, dok se ne skuva. Skinite poklopac poslednjih 5 minuta ako ima previše sosa. Začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ukrasite peršunom i narezanom ljutikom i servirajte sa hrskavim hlebom.
(stvarukusa)
Preporučujemo
PASULj NA VODI: Idealan ručak za sve koji se pridržavaju posta (VIDEO)
26. 03. 2025. u 08:30
OPASNO UKUSAN I NEODOLjIV RUČAK: Ćufte od starog hleba sa sirom u sosu
20. 03. 2025. u 09:00
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (1)