IDEALAN PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Punjene tikvice, jelo kome neće odoleti ni najveći izbirljivci
Preukusan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje tikvica.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba
Sastojci:
- 8-9 tikvica
- 250g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 veza peršuna
- šaka sveže mirođije
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 120 ml ulja
- 1 ½ kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Kako biste napravili punjene tikvice, dodajte luk, peršun i mirođiju u blender i iseckajte ih nekoliko sekundi. Prebacite ih u činiju zajedno sa mesom i pirinčem. Dodajte 2 kašike ulja, začinite solju i biberom i mešajte nekoliko minuta.
Presecite tikvice na pola. Pa ih izdubite iznutra. Pomoću kašike punite ih mešavinom mesa i pirinča. Stavljajte ih jednu po jednu u šerpu. Šargarepu isecite na 4-5 komada i dodajte u šerpu. Sipajte preostalo ulje i napunite lonac toplom vodom, tik ispod vrha tikvica. Poklopite ih tanjirom kako biste bili sigurni da se tikvice ne pomeraju tokom kuvanja. Kuvajte poklopljeno, na laganoj vatri, oko 1 ½ sata.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OPASNO UKUSAN I NEODOLjIV RUČAK: Ćufte od starog hleba sa sirom u sosu
20. 03. 2025. u 09:00

TIKVICE ZAPEČENE SA SIROM U BEŠAMEL SOSU: Savršen lagani ručak koji se brzo sprema
24. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
27. 01. 2025. u 09:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)