PUNJENA PLEĆKA: Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja
Gurmanski specijalitet za one izbirljive, savršeno ukusan ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 kg svinjske plećke bez kosti
- 200 g dimljene slanine
- 10 krastavčića
- glavica belog luka
- 200 g ajvara
- 50 ml ulja
- čaša belog vina
Priprema:
Meso rasecite napola, rastanjite tučkom, posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom, a potom natrljajte čenovima belog luka. Slaninu i sir isecite na tanke režnjeve, krastavčiće na kolutove, pa ih poređajte po mesu koje ste premazali ajvarom, urolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. Stavite u tepsiju, zatvorite folijom i pecite oko dva sata na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, meso okrenite, opet zatvorite folijom i vratite u rernu na još sat vremena. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.
(trpeza)
Preporučujemo
PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste
14. 04. 2025. u 10:00
MUSAKA SA PATLIDžANOM I ŠAMPINjONAMA: Savršeno sočna, prepuna sosa i idealna za ručak
13. 04. 2025. u 08:30
POHOVANI ROLAT OD MLEVENOG MESA: Ukusan obrok kojem nećete odoleti
11. 04. 2025. u 16:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)