RIBLJI ĆEVAPI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH: Smažu se za tren oka, pravićete ih stalno
Sočni i slasni, a pomeraju granice dobrog ukusa.

Foto: Shoutterstock
Sastojci:
- 300 g fileta oslića
- 25 g prosa
- 50 ml vode
- na vrh kašičice belog luka u prahu
- na vrh kašičice soli
- na vrh kašičice bibera
- 1/2 veze peršuna
- prezle
- ulje
Priprema:
Proso prelite sa duplo većom količinom vode. Nakon što provri, kuvajte oko 10 minuta, na srednjoj temperaturi , pa sklonite i ostavite isto toliko da nabubri. Dolijte još vode po potrebi. Viljuškom usitnite filete ribe. Stavite ih u blender sa začinima, pa dodajte i prohlađeno proso. Dodajte prezle, sve dok ne dobijete gustu smesu. Oblikujte ćevape vlažnim rukama, pa ih pržite na vrelom ulju, sve dok ne porumene. Stavljajte riblje ćevape na ubrus da se ocede od viška masnoće.
(trpeza)
Preporučujemo

PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste
14. 04. 2025. u 10:00

OSLIĆ PEČEN U RERNI: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
05. 04. 2025. u 08:30

GIROS SA PEČURKAMA UMESTO MESA: Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
27. 03. 2025. u 14:30

ODAVDE JE IZAŠLA GRUPA LjUDI I ZAPUCALA: Detalji užasa u Višnjičkoj banji, žena ubijena, više ranjenih (VIDEO)
U LOKALU u Višnjičkoj banji u Beogradu ubijena je jedna žena, a ranjeno još nekoliko osoba, među kojima je i njen muž kome se lekari bore za život.
30. 09. 2025. u 16:33

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)