DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na trpezi, posebno posle Uskrsa i "gomile" skuvanih jaja.

Foto: Shutterstock
I eto kako da se ona iskoriste, a da dobijemo sočni obrok. Idealan je i topao i hladan, a savršeno se slaže sa sezonskom salatom ili krompirom.
Sastojci:
- 450 g spanaća
- 5 jaja
- 600 g mlevenog mesa
- Svež peršun (po ukusu)
- 75 g rendanog parmezana + dodatno za posipanje
- So po ukusu
- 80 g prezli
Priprema:
Spanać kuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Četiri jajeta stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, zatim ih oljuštite.
U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa jednim sirovim jajetom, sitno seckanim peršunom, parmezanom, solju i prezlama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na papiru za pečenje rasporedite meso i oblikujte pravougaonik rukama. Preko mesa rasporedite skuvan i oceđen spanać, pospite parmezanom, pa duž jedne duže ivice poređajte kuvana jaja.
Pomoću papira pažljivo uvijte rolat i prebacite ga zajedno sa papirom na pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Ostavite da se prohladi pa secite na kolutove i poslužite.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA SA PATLIDžANOM I ŠAMPINjONAMA: Savršeno sočna, prepuna sosa i idealna za ručak
13. 04. 2025. u 08:30

POHOVANI ROLAT OD MLEVENOG MESA: Ukusan obrok kojem nećete odoleti
11. 04. 2025. u 16:00

RECEPT ZA UKUSAN LAGANI OBROK: Pasta primavera, osvaja na prvi zalogaj
05. 04. 2025. u 10:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)