NAJBRŽI RECEPT ZA JAGNJETINU: Pripremite jagnjetinu za uskršnji ručak za manje od pola sata

Новости онлине

18. 04. 2025. u 08:30

Jagnjetina se po tradiciji služi za uskršnji ručak, a ako želite da je spremite na brzinu, onda je ovo pravi recept za vas.

НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

 Izaberite jagnjeće kotlete, pa ih brzinski ispecite, a onda i kratko propržite. Ovako pripremljeno jagnjeće meso je izuzetno sočno, a služi se sa sosom od senfa.

Sastojci:

  • 8 isečenih jagnjećih kotleta
  • 1/2 crnog luka
  • 8 grančica timijana
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašika biljnog ulja, plus 1 kašika
  • Za sos od senfa:
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 šalotka
  • 75 g senfa
  • 1 kašika senfa od celog zrna
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/4 kašičice braon šećera

Priprema:

Marinirajte meso

Stavite kotlete u dubok pleh zajedno sa isečenim crnim lukom, timijanom, belim lukom, pospite biberom, a možete i tucanom paprikom, pa prelijte limunovim sokom. Sipajte i kašičicu ulja i začinite po želji, pa dobro sve sjedinite. Pokrijte folijom i ostavite da se marinira najmanje 4 sata, najbolje preko noći.

Pecite jagnjetinu

Zagrejte rernu na 140°C. Izvadite pleh iz frižidera i ostavite na sobnoj temepraturi nekih pola sata. Dodajte malo vode u pleh, ponovo pokrijte folijom i pecite 15 minuta dok se kotleti ne omekšaju. Sklonite sve sastojke sa mesa (timijan i začine).

Pržite jagnjetinu

Preostalo ulje sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte kotlete i pržite po minut sa svake strane. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohlade.

Napravite sos

Dok kotleti odmaraju, počnite sa sosom. Stavite ulje i puter u tiganj na laganoj-srednjoj vatri. Kada se otopi, kuvajte ljutiku 5-6 minuta ili dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte senf, limunov sok i šećer. Procedite sokove koji su ostali od odmorenog jagnjetine sa 1 kašikom vode i umutite, lagano začinite po ukusu. Poslužite sa kotletima ukrašenim timijanom.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ne može da veruje šta joj je Litvanija uradila