JEDNOSTAVAN RECEPT ZA GOVEĐI PILAV: Sočno i okrepljujuće jelo koje se priprema brzinski

Новости онлине

21. 04. 2025. u 16:00

Ovaj pilav je prava gozba u jednom tiganju – mirisan, bogat, sladunjav od šargarepe i suvog grožđa, a punog ukusa zahvaljujući začinima i sočnoj govedini. Savršen za sve koji vole orijentalnu notu u domaćem obroku.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ГОВЕЂИ ПИЛАВ: Сочно и окрепљујуће јело које се припрема брзински

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg govedine (bez kostiju, u kockama)
  • 600 g pirinča 
  • 250 g dodatnog pirinča (za završni sloj)
  • 400 g šargarepe (isečene na štapiće)
  • 80 g suvog grožđa
  • 1 ravna kašika začina za pilav
  • 1/3 kašičice kumina
  • So, biber po ukusu
  • Ulje za prženje
  • Voda (po potrebi, da prekrije sastojke)

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte malo ulja i propržite kocke govedine dok ne dobiju boju. Posolite i pobiberite. Ubacite šargarepu i dinstajte uz povremeno mešanje 5–10 minuta, dok malo omekša. Dodajte suvo grožđe, začin za pilav i kumin. Promešaj da se sve sjedini. Dodajte 600 g prethodno opranog pirinča preko mesa i povrća, bez mešanja. Nalijte toplu vodu tako da pređe pirinač za oko 2 cm. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, dok pirinač upije tečnost.

Nakon što prvi sloj omekša, dodajte još 250 g opranog pirinča preko i nalijte još malo vode ako treba. Nastavite da kuvate dok i gornji sloj ne omekša.

Kada je sve gotovo, pažljivo okrenite pilav iz tiganja na veliki tanjir da se svi slojevi lepo vide.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD CRVENO-BELOG DRESA? Srbinu se sprema novi ugovor