KASEROLA OD PILETINE I SPANAĆA: Odličan recept za današnji ručak

Новости онлине

24. 04. 2025. u 08:30

Kaserola od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu je savršen obrok za porodicu, prepun različitih ukusa i korisnih namirnica.

КАСЕРОЛА ОД ПИЛЕТИНЕ И СПАНАЋА: Одличан рецепт за данашњи ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike putera
  • 200 g seckanog crnog luka
  • 6 srednjih čenova belog luka, tanko isečenih
  • 2 kašičice mešavine suvih začina po želji
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 ¾ kašičice soli
  • 3 kašike brašna
  • 600 ml punomasnog mleka
  • 120 g krem sira
  • 950 g iseckane pečene piletine
  • 700 g kuvanog belog pirinča
  • 280 g smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i osušenog
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 1 kašičica limunove kore
  • 230 g mocarela sira, iseckanog
  • 60 g rendanog parmezana

Priprema:

Kako biste napravili kaserolu od piletine i spanaća, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C i postavite stalak u gornji deo rerne. Premažite posudu za pečenje uljem.

Otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, beli luk, suve začine, mlevenu crvenu papriku i ¾ kašičice soli, pa pržite često mešajući, dok luk ne omekša i postane providan, oko 4 minuta. Umešajte brašno i pržite neprestano mešajući, 1 minut.

Postepeno dodajte mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se malo ne zgusne, oko 3 minuta. Dodajte krem sir i preostalu 1 kašičicu soli i nastavite da kuvate dok se ne sjedini. Skinite sa vatre i umešajte iseckanu piletinu, kuvani pirinač, spanać, limunov sok i limunovu koricu, dok se potpuno ne sjedine.

Prebacite smesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedite u ravnomernom sloju. Pospite ravnomerno mocarelom i parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆI BONUS ZA ONLINE KLAĐENJE - SASTAVI TIKET BESPLATNO