RUČAK KOJI CELA PORODICA OBOŽAVA: Zapečene ćufte u bogatom sosu

Новости онлине

28. 04. 2025. u 09:00

Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.

РУЧАК КОЈИ ЦЕЛА ПОРОДИЦА ОБОЖАВА: Запечене ћуфте у богатом сосу

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce

Sastojci:

Za ćufte:

  • Mleveno meso 500 g
  • Crni luk 1 veliki
  • Beli luk 2 čena
  • Jaje 1
  • Prezle 50 g
  • Origano 1 kašičica
  • Bosiljak 1/2 kašičice
  • So i biber po ukusu

Za sos od sira:

  • Pavlaka za kuvanje 200 ml
  • Krem sir 100 g
  • Parmezan 100 g
  • Kačkavalj 200 g
  • Origano 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Mocarela 200 g
  • Paradajz sos po želji

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, crni luk, beli luk, jaje, prezle, origano, bosiljak, so i biber. Dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte ćufte. Ćufte stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite 15-20 minuta, dok ne porumene.

U šerpi na srednjoj vatri zagrejte pavlaku. Dodajte krem sir, parmezan, topljeni sir, origano, so i biber. Kuvajte dok se sir ne otopi i dok se sos ne zgusne. Ćufte prelijte sosom od sira i dodajte paradajz sos po želji. Prebacite u vatrostalnu posudu. Pospite mocarelom. Pecite u rerni na 200°C još 15-20 minuta, ili dok sir ne postane zlatno-smeđ i ne rastopi se.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO DENVER U ŠOKU POSLE POBEDE! Zvezda kluba nije znala pravila, sad svi strepe od odluke NBA lige!