RUČAK KOJI CELA PORODICA OBOŽAVA: Zapečene ćufte u bogatom sosu
Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce
Sastojci:
Za ćufte:
- Mleveno meso 500 g
- Crni luk 1 veliki
- Beli luk 2 čena
- Jaje 1
- Prezle 50 g
- Origano 1 kašičica
- Bosiljak 1/2 kašičice
- So i biber po ukusu
Za sos od sira:
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Krem sir 100 g
- Parmezan 100 g
- Kačkavalj 200 g
- Origano 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Mocarela 200 g
- Paradajz sos po želji
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, crni luk, beli luk, jaje, prezle, origano, bosiljak, so i biber. Dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte ćufte. Ćufte stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite 15-20 minuta, dok ne porumene.
U šerpi na srednjoj vatri zagrejte pavlaku. Dodajte krem sir, parmezan, topljeni sir, origano, so i biber. Kuvajte dok se sir ne otopi i dok se sos ne zgusne. Ćufte prelijte sosom od sira i dodajte paradajz sos po želji. Prebacite u vatrostalnu posudu. Pospite mocarelom. Pecite u rerni na 200°C još 15-20 minuta, ili dok sir ne postane zlatno-smeđ i ne rastopi se.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NI LAUŠ NIJE PRIMETIO DO KRAJA SNIMANjA: Najluđa greška iz "Boja na Kosovu"
LAUŠEVIĆ je o snimanju filma "Boj na Kosovu" pisao u knjizi "Godina prođe, dan nikad".
28. 04. 2025. u 10:32
Komentari (0)