PRAVO FINO JELO: Pileći ragu u sosu od belog vina
Pileći ragu u sosu od belog vina je lako za spremanje.

Foto Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte
Ovaj specijalitet miriše i ima ukus kao da ste u dobrom restoranu.
Sastojci:
* 600 g pilećih prsa
* 1 mali crni luk
* 2 čena belog luka
* 150 g belog grožđa bez koštica (otprilike 1 šolja)
* 200 ml suvog belog vina
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 1 kašičica senfa
* 1 kašičica gustina (opciono, za zgušnjavanje)
* 2 grančice svežeg ruzmarina
* 1 kašika putera
* 1 kašika maslinovog ulja
* So i biber po ukusu
Priprema:
Ovaj pileći ragu u sosu od belog vina pravi je primer kako jednostavne namirnice, uz malo truda i dobar recept, mogu dati jelo dostojno svečanog stola. Spoj piletine, suvog vina, kremastog sosa i nežne slatkoće grožđa stvara balans ukusa koji svima prija.
Idealno za nedeljni ručak, romantičnu večeru ili kada želite da iznenadite goste nečim neobičnim, a opet jednostavnim.
Piletinu isecite na kockice ili trake, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa ubacite piletinu. Pržite je dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Sipajte vino i dodajte ruzmarin. Kuvajte 5–6 minuta dok alkohol ne ispari, a piletina upije arome. Dodajte grožđe, pavlaku i senf. Po potrebi dodajte kašičicu gustina razmućenog u malo hladne vode ako želite gušći sos. Kuvajte još 5–10 minuta na tihoj vatri, dok se sos lepo zgusne i piletina potpuno omekša. Izvadite grančice ruzmarina, proverite ukus i po potrebi dosolite.
Servirajte preko skuvanih taljatela.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

KAKO JE PERKOVIĆ POSTAO TOMPSON: Nadimak dobio u ratu
MARKO Perković Tompson gostovao je u emisiji Željke Ogreste na HRT-u 1997. godine. Tada je otkrio kako je nastao nadimak Tompson.
05. 07. 2025. u 10:35
Komentari (0)