PRAVO FINO JELO: Pileći ragu u sosu od belog vina
Pileći ragu u sosu od belog vina je lako za spremanje.

Foto Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte
Ovaj specijalitet miriše i ima ukus kao da ste u dobrom restoranu.
Sastojci:
* 600 g pilećih prsa
* 1 mali crni luk
* 2 čena belog luka
* 150 g belog grožđa bez koštica (otprilike 1 šolja)
* 200 ml suvog belog vina
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 1 kašičica senfa
* 1 kašičica gustina (opciono, za zgušnjavanje)
* 2 grančice svežeg ruzmarina
* 1 kašika putera
* 1 kašika maslinovog ulja
* So i biber po ukusu
Priprema:
Ovaj pileći ragu u sosu od belog vina pravi je primer kako jednostavne namirnice, uz malo truda i dobar recept, mogu dati jelo dostojno svečanog stola. Spoj piletine, suvog vina, kremastog sosa i nežne slatkoće grožđa stvara balans ukusa koji svima prija.
Idealno za nedeljni ručak, romantičnu večeru ili kada želite da iznenadite goste nečim neobičnim, a opet jednostavnim.
Piletinu isecite na kockice ili trake, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa ubacite piletinu. Pržite je dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Sipajte vino i dodajte ruzmarin. Kuvajte 5–6 minuta dok alkohol ne ispari, a piletina upije arome. Dodajte grožđe, pavlaku i senf. Po potrebi dodajte kašičicu gustina razmućenog u malo hladne vode ako želite gušći sos. Kuvajte još 5–10 minuta na tihoj vatri, dok se sos lepo zgusne i piletina potpuno omekša. Izvadite grančice ruzmarina, proverite ukus i po potrebi dosolite.
Servirajte preko skuvanih taljatela.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)