RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata
Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.

Novosti
Punjene tikvice
Sastojci
- 5 tikvica
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa izrendana
- 1 paradajz
- 50 gr obarenog pirinča
- maslinovo ulje
- začini bosiljak, origano, svež peršun
Za preliv
3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj
Priprema
Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Prijatno!

CEO ŠID TUGUJE ZA LEPOM MILANOM: Devojka (26) tragično preminula, danima se opraštaju od nje na društvenim mrežama
DEVOJKA Milana Mišić (26) iz Šida tragično je preminula 15. jula, a na večni počinak ispraćena je dva dana kasnije u pratnji neutešne porodice, prijatelja, rođaka i mnogobrojnih sugrađani koji se danima od nje opraštaju na društvenim mrežama.
27. 07. 2025. u 08:48

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

KRISTIJAN NA MUKAMA: "Deca su nam u bolnici, po ceo dan primaju infuzije, ne odvajamo se od njih"
KRISTIJAN Golubović oglasio se iz Kliničko-bolničkog centra Zemun, gde se trenutno nalazi zajedno sa suprugom Kristinom Spalević. Njihova deca trenutno su hospitalizovani, a porodica prolazi kroz težak period.
28. 07. 2025. u 22:12
Komentari (0)