ZA MANJE OD SAT VREMENA: Zelena boranija zapačena sa sirom i pavlakom

В. Н.

15. 06. 2025. u 09:00

RAZNOVRSNO povrće, preliveno pavlakom za idealan ručak.

ЗА МАЊЕ ОД САТ ВРЕМЕНА: Зелена боранија запачена са сиром и павлаком

Foto: Printskrin Youtube/@marinanarkonia

Idealna za svaki obrok, a možete je pripremiti veoma jednostavno. Korisna je u prevenciji nervnih oštećenja i za prirodno podizanje imuniteta.

Sastojci:

* 950 g zelene boranije, kuvane
* 180 g rendanog kačkavalja, podeljeno
* 1/4 kašičice soli
* 1 prstohvat bibera
* 2 kašike putera, isečenog na komadiće, podeljeno
* 80 ml pavlake za kuvanje

 Recept za zelenu boraniju zapečenu sa sirom i pavlakom: 

Kako biste pripremili boraniju po ovom receptu, prvo skuvajte boraniju i ocedite je. Zagrejte rernu na 200°C. Namažite plitku posudu za pečenje puterom. Dodajte kuvanu boraniju u posudu za pečenje. Pospite sa 120 g rendanog sira, solju i biberom. Dodajte polovinu putera, a zatim prelijte sve pavlakom.

Promešajte da se sastojci sjedine. Pospite preostali kačkavalj preko boranije i prelijte preostalim puterom. Pecite 20 minuta ili dok se ne zagreje. Servirajte dok je vruće i uživajte!

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?