NAJKREMASTIJE KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Lazanje bolonjeze

Новости онлајн

03. 07. 2025. u 15:00

IDEALNE su za porodični ručak, vikend slavlje ili kada želite da impresionirate goste mirisom iz rerne.

НАЈКРЕМАСТИЈЕ КОЈЕ ЋЕТЕ ИКАД ПРОБАТИ: Лазање болоњезе

Foto: Printskrin Youtube/ Kitchen & Craft

Ove lazanje su prave italijanske - slojevite, bogate i neverovatno kremaste. Sočan bolonjeze sos se savršeno stapa sa bešamel kremom i sirom, stvarajući zalogaj koji se topi u ustima. 

Sastojci:

  Za bolonjeze sos:  

* Mleveno meso, 500 g
* Crni luk, 1 glavica
* Beli luk, 2 čena
* Šargarepa, 1
* Celer, 1 štapić
* Paradajz pela,t 400 g
* Paradajz pire, 2 kašike
* Maslinovo ulje, so, biber, origano, suvi bosiljak, po ukusu
* Crno vino, malo

  Za bešamel sos:  

* Puter, 70 g
* Brašno, 70 g
* Mleko, 800 ml
* So, biber, po ukusu
* Muskatni orah, po želji
* Rendani sir (gauda, trapist, ili parmezan), 100 g

  Ostalo:  

* Listovi za lazanje, 9-12
* Rendana mocarela za posipanje, 150 g

Priprema:

Na malo ulja propržiti luk, šargarepu i beli luk, zatim dodati meso. Pržiti dok ne dobije boju, dodati paradajz, pire, začine i kuvati 30-40 minuta da se zgusne.

Na puteru propržiti brašno, pa postepeno dolivati mleko uz mešanje. Kuvati dok ne postane kremasto, dodati so, biber i oraščić, pa sir.

U podmazan pleh ređati red sosa, red kora, red bešamela i malo sira. Ponavljati dok se ne potroše sastojci. Završiti slojem bešamela i sira. Peći 30-35 minuta na 180°C dok ne porumeni. Ostaviti 10 minuta da se "slegnu" pre sečenja.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DONALD TRAMP ZOVE MELANIJU KADA NIKO NE GLEDA: Nadimak otkriva da su daleko od razvoda!