SAVRŠENO: Pasta sa kozicama u kremastom sosu i šparglama
„Pasta sa kozicama i šparglom – brzo, ukusno i sveže“ Ako tražite lagan i ukusan obrok, ova pasta sa kozicama i šparglom je pravi izbor. Sprema se brzo, ima svež i mirisan ukus, i savršeno je jelo za tople dane.
FOTO: Novosti
Sastojci
400 gr kuvanih kozica
500 gr paste (taljatele)
1 crni luk
3 čena belog luka
sok od pola limuna
maslinovo ulje
200 gr čeri paradajza
1 kašika paradajz paste
250 ml pavlake za kuvanje
so, biber, peršun
parmezan
Očistiti kozice, staviti malsinovo ulje, limunov sok, so i beli luk. Pržiti ih 3 minuta, zatim skoliniti sa vatre. Na maslinovom ulju kratko upržiti crni luk pa dodati sitno seckan čeri paradajz i paradajz pastu. Kad se lepo upržilo dodati pavlaku za kuvanje i začine.
Skuvajte taljatele. Dodati u sos jednu kutlaču vode od kuvanja paste. U sos dodajte kozice i pastu i sve lepo umešajte.
Špargle začiniti sa maslinovim uljem, solju i belim lukom. Pržiti ih 5-7 minuta odnosno dok ne omekšaju.
Servirati pastu, dodati pored špargle i po želji odozgo dodati peršun i parmezan.
Prijatno!
Preporučujemo
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)