KROMPIR SA PESTOM I PARMEZANOM: Recept za hrskavi krompir

Milena Tomasevic

12. 09. 2025. u 11:11

Ovaj krompir je hit na svakoj večeri – hrskav spolja, mekan iznutra i prepun arome pesta od bosiljka i sira. Savršen kao prilog uz meso, ribu ili kao samostalna užina!

КРОМПИР СА ПЕСТОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Рецепт за хрскави кромпир

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 1 kg malih krompira
  • 3 kašike zelenog pesta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice biber
  • peršun za posipanje

Priprema

Dobro operite krompir i kuvajte ga u kori oko 10 minuta, dok malo ne omekša, ali se ne raspadne. Ocedite i prepolovite. U velikoj posudi pomešajte pesto, maslinovo ulje, beli luk, parmezan, so i biber. Dodajte krompir i dobro ga premažite marinadom. Poređajte krompir presečenom stranom nadole na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C (gore i dole) 30-35 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskave.Kada se ispeku, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub