PEČENA CRVENA PAPRIKA IZ RERNE: Lagani posni ručak

Milena Tomasevic

25. 09. 2025. u 14:00

Ako tražite ukusan, brz i potpuno posni obrok, pečena crvena paprika je pravo rešenje. Slatka i aromatična, lako se priprema, ne zahteva mnogo sastojaka i savršeno se slaže uz domaći hleb ili bilo koju žitaricu.

ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак

FOTO: Novosti

Sastojci

  • crvena paprika (količina po želji)
  • so i biber
  • malo ulja
  • nekoliko kockica margarina

Priprema

Paprike dobro operite i stavite cele u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok ne porumene s jedne strane, zatim ih okrenite i pecite još nekoliko minuta. Pečene paprike prebacite u činiju i poklopite ili prekrijte kesom kako bi se naparile – tako će se lakše ljuštiti. Ogulite im kožicu i isecite na trakice. Na tiganju zagrejte malo ulja, dodajte papriku, posolite, pobiberite i kratko propržite da omekša.Pred sam kraj ubacite nekoliko kockica margarina, promešajte i sklonite sa ringle.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub