PILETINA SA LEBLEBIJAMA: Zdrav, ukusan i brz obrok
Ako tražite jelo koje se brzo priprema, a pri tome je hranljivo i puno ukusa, ova kombinacija piletine i leblebija je savršen izbor. Kari, tahini i limun daju posebnu aromu, a pečeni luk i leblebije upotpunjuju jelo svojom punoćom ukusa.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 600 gr piletine
- 350 gr kuvanih leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 2–3 čena belog luka
- ½ šolje maslinovog ulja
- ½ šolje vode
- 1 kašičica kari praha
- 1 kašika tahinija
- 1 kašika senfa
- sok od 1 limuna
- svež peršun
- so i biber – po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C. U vatrostalnu posudu stavite tanko isečen crni luk i sitno iseckan beli luk. Preko njih rasporedite kuvane leblebije. Na vrh dodajte komade piletine i pospite solju i biberom. U činiji pomešajte vodu, maslinovo ulje, senf, kari, tahini i limunov sok. Prelijte preko piletine i dobro rasporedite. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 40–45 minuta.Poslednjih 10 minuta skinite foliju da meso lepo porumeni. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Prijatno!
Preporučujemo
POSTAN PESTO OD RUKOLE I AVOKADA: Kremast, osvežavajuć i drugačiji od klasičnog
22. 12. 2025. u 22:45
POSNA BAJADERA: Ovaj recept će postati centar svake trpeze (VIDEO)
22. 12. 2025. u 13:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)