PAPRIKE PUNJENE SOJOM, PEČURKAMA I PIRINČEM: Lagani posni obrok
Lagano, zdravo i ukusno jelo koje će obradovati sve ljubitelje povrća i vegetarijanskih obroka. Sojine ljuspice i pečurke daju bogat ukus, dok se sir topi i upotpunjuje kremastu teksturu punjenja.
FOTO: Novosti
Sastojci (za 4 paprike)
- 4 crvene paprike šilje
- 1 praziluk
- 100 gr sojinih ljuspica
- 200 gr šampinjona
- 100 gr pirinča
- 1 krompir
- 100 gr sira
- voda
- so i biber po ukusu
- 1 kašika brašna
Priprema
Sojine ljuspice potopite u vodi da nabubre oko 10 minuta. U tiganju na malo vode dinstajte šampinjone. Dodajte sojine ljuspice i dobro promešajte. Umešajte prethodno skuvani pirinač i sve dobro sjedinite.
Paprike očistite i napunite pripremljenim nadevom. Postavite krompir isečen na kolutove preko paprika i narežite sir na vrh. Sve stavite u pleh i prelite vodom tako da bude do pola paprika. U posebnoj činiji napravite zapršku tako što ćete brašno pomešati sa vodom i preliti preko paprika.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok paprike ne omekšaju, a sir se ne rastopi.
Prijatno!
Preporučujemo
BUGARSKE RUŽICE: Nežne, slatke i neodoljive - Kolač koji ćete obožavati!
24. 12. 2025. u 17:00
MINI KROMPIR PITE SA SIROM I SLANINOM: Hrskave, sočne i pune ukusa!
24. 12. 2025. u 12:24
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)