KARFIOL IZ RERNE SA SIROM: Hrskav, aromatičan i neverovatno ukusan!

Milena Tomasevic

23. 10. 2025. u 13:00

Odličan obrok

КАРФИОЛ ИЗ РЕРНЕ СА СИРОМ: Хрскав, ароматичан и невероватно укусан!

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 2 jajeta
  • ½ kašičice belog luka u prahu (ili malo svežeg, sitno seckanog)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • ⅔ šolje prezli
  • ½ šolje rendanog sira (gauda, kačkavalj, parmezan – po ukusu)
  • so i biber – po ukusu
  • ulje – po potrebi

Priprema:


Operite karfiol, podelite ga na cvetiće i kratko prokuvajte u slanoj vodi 3–4 minuta. Odmah ocedite i isperite hladnom vodom da zadrži boju i čvrstinu.
U većoj činiji pomešajte prezle, rendani sir, beli luk u prahu, papriku, so i biber. U drugoj posudi blago umutite jaja.
Svaku cvetnicu karfiola prvo umočite u jaja, pa uvaljajte u smesu sa sirom i prezlama. 
Pleh obložite papirom za pečenje i lagano premažite uljem. Ređajte karfiol u jednom sloju. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub