DINSTANA REBRA U KUPUSU: Klasika za hladne dane

Milena Tomasevic

22. 10. 2025. u 15:00

Kad temperature padnu, ništa ne greje bolje od tanjira punjenog bogatim, aromatičnim jelom. Dinstana rebra u kiselom kupusu su tradicionalan, sitan obrok koji spaja ukusnu masnoću mesa sa kiselkastom svežinom kupusa. Savršeno uz krompir ili sveže pečen hleb.

ДИНСТАНА РЕБРА У КУПУСУ: Класика за хладне дане

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 800 gr kiselog kupusa
  • 2 crna luka, isečena
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica kima
  • 1 lovorov list
  • 2 bobice pimenta
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 1 šolja čorbe (povrtne ili mesne)

Priprema:

1. Priprema rebara:
Isecite rebra na manje komade, začinite solju i biberom. Pržite ih u tiganju na ulju sa svih strana dok ne porumene. Izvadite i ostavite sa strane.

2. Priprema kupusa:
U istom tiganju propržite crni i beli luk, zatim dodajte rendanu šargarepu i kiseli kupus. Dodajte med, kim, lovorov list i piment. Pržite nekoliko minuta.

3. Krčkanje:
U dublju šerpu ređajte red rebara, pa red kupusa. Prelijte sve čorbom, poklopite i dinstajte na tihoj vatri 1,5 sat, dok meso ne omekša.

Savet za serviranje:

Služite uz kuvani krompir, hleb ili kukuruznu proju. Jelo je još ukusnije sutradan!

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub