LAZANJA OD TORTILJA: Jednostavan i ukusan recept

Milena Tomasevic

22. 10. 2025. u 14:00

Praktično jelo koje će ostaviti trajan utisak na vašem nepcu. Umesto testa koriste se meke tortilje, a sve ostalo je pravo uživanje: dinstano povrće, aromatični sos i bogati čedar sir. Idealno za ručak, večeru ili gozbu sa prijateljima.

ЛАЗАЊА ОД ТОРТИЉА: Једноставан и укусан рецепт

FOTO: Novosti

Sastojci

Osnova:
  • 6 tortilja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • so, ljuta paprika u ljuspicama, mleveni biber, crni biber, timijan (po ukusu)

Za sos:

  • 1 kašika paradajz pirea
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 čaše vode

Za fil i preliv:

  • 300 gr rendanog čedar sira
  • (po želji) povrće po ukusu – paprike, tikvice, kukuruz, masline...

Priprema

Iseckajte crni i beli luk, pa ih kratko prodinstajte na maslinovom ulju.Dodajte iseckan paradajz i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Začinite po ukusu: dodajte so, biber, ljutu papriku u ljuspicama i timijan.

Pripremite sos: u posudi pomešajte paradajz pire, maslinovo ulje i vodu. Dobro  romešajte.

Pripremite pleh ili vatrostalnu posudu i počnite slaganje:
– Stavite prvu tortilju na dno.
– Prelijte je sosom.
– Dodajte deo pripremljenog povrća.
– Posipajte rendanim čedar sirom.
– Ponovite postupak sa svim tortiljama.

Završite sa poslednjom tortiljom, premažite je ostatkom sosa i posipajte sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 20–25 minuta, dok se sir ne rastopi i dobije lepu zlatnu koricu. Ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa secite i poslužite toplo.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub