POHOVANE PEČURKE: Hrskava užina za svaki dan

Milena Tomasevic

24. 10. 2025. u 08:38

POHOVANE pečurke su jednostavno savršene: zlatno-hrskave spolja, sočne iznutra. Idealne su kao užina, predjelo ili prilog uz ručak.

ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 500 gr svežih, srednjih pečuraka
  • 2 jajeta
  • 1 šolja prezli
  • ½ šolje brašna (univerzalnog)
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Očistite pečurke i osušite ih papirnim ubrusom. Veće primerke možete preseći ili ukloniti drške.

Svaku pečurku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa solju i biberom, pa u prezle. Za ekstra hrskavu koricu, ponovite postupak (jaje → prezle).

Zagrejte ulje u dubljem tiganju (2–3 cm). Pržite pečurke na srednjoj temperaturi 5–7 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Poslužite tople uz sos po izboru — jogurt sa belim lukom, mirođiju ili tartar. Odlično idu i uz pečen krompir ili svežu salatu.

U prezle možete dodati rendani parmezan, beli luk u prahu ili sušeni origano — dobićete dodatni miris i ukus.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub