POHOVANE PEČURKE: Hrskava užina za svaki dan
POHOVANE pečurke su jednostavno savršene: zlatno-hrskave spolja, sočne iznutra. Idealne su kao užina, predjelo ili prilog uz ručak.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 500 gr svežih, srednjih pečuraka
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- ½ šolje brašna (univerzalnog)
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Očistite pečurke i osušite ih papirnim ubrusom. Veće primerke možete preseći ili ukloniti drške.
Svaku pečurku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa solju i biberom, pa u prezle. Za ekstra hrskavu koricu, ponovite postupak (jaje → prezle).
Zagrejte ulje u dubljem tiganju (2–3 cm). Pržite pečurke na srednjoj temperaturi 5–7 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.
U prezle možete dodati rendani parmezan, beli luk u prahu ili sušeni origano — dobićete dodatni miris i ukus.
Uživajte!
Preporučujemo
NAPRAVITE DOMAĆI KEKS: Starinski recept koji su obožavale generacije (VIDEO)
22. 10. 2025. u 13:00
JESENjI ROLAT OD SIRA I BUNDEVE: Ovo je recept koji smo svi čekali
21. 10. 2025. u 08:54
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)