HARINGA SA SUŠENIM PARADAJZOM: Jednostavno, aromatično predjelo sa mediteranskim šmekom
SAVRŠENO za praznike, meze uz hleb, ili kad poželite nešto smelo, a brzo gotovo.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 4 fileta haringe (kupljene gotove – matjas ili slane, unapred natopljene)
- 1 veliki crni luk
- 6–8 sušenih paradajza u ulju
- 5–6 kašika ulja (najbolje od sušenog paradajza)
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice majčine dušice ili origana
- sveže mleveni crni biber po ukusu
- 1 kašičica jabukovog sirćeta ili soka od limuna
Priprema:
Filete haringe isecite na krupnije kockice i stavite u činiju. Crni luk sitno iseckajte.
Sušeni paradajz iseckajte na manje komade. Beli luk sitno iseckajte.
Dodajte sve u činiju sa haringom. Dodajte ulje, majčinu dušicu ili origano, biber i sirće ili limunov sok. Nežno promešajte da se sastojci povežu.
Poklopite i stavite u frižider najmanje 2–3 sata, a najbolje preko noći, da se ukusi lepo prožmu.
Poslužite dobro ohlađeno, uz svež ili pečeni hleb, kao meze ili hladno predjelo na svečanoj trpezi.
Prijatno!
Preporučujemo
PEČENI BAKALAR SA KROMPIROM: Recept za zlatno pečenu ribu koja se topi u ustima
18. 11. 2025. u 17:30
TAJNA NAJUKUSNIJE RIBLjE ČORBE: Jedan detalj iz recepta menja sve
29. 11. 2025. u 08:55
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)