POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Odlična kao predjelo ili kompletan obrok, a toliko se brzo sprema da ćete je praviti stalno
POSNA salata sa makaronama lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok.
Posna salata sa makaronama odličan je prilog uz neko drugo jelo, a može biti i kompletan obrok koji se brzo sprema, a dugo će vas držati sitima. Može da bude i sjajno predjelo za svečanu trpezu, a recept je i više nego jednostavan.
Sastojci:
- pola praziluka
- 200 g šampinjona
- 200 g posnih makarona
- 300g posnog majoneza
- 1/2 kašičice origana
- so
- biber
Priprema:
Makarone kuvati 6-7 minuta u proključaloj vodi sa malo soli. Na umerenoj temperaturi na 2-3 kašike ulja prodinstati sitno seckan praziluk. Do se luk dinsta očistite šampinjone i isecite na sitnije komade. Nakon 10-ak minuta dinstanja luka dodajte i šampinjone, 1/4 kašičice soli, origano, biber i dinstati još 10-15 minuta dok voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
Šampinjone dodati u oceđene makarone, promešati i poklopljeno ostaviti da se potpuno ohladi. Na svakih 15-ak minuta protresite šerpu da se makarone ne zalepe. Ukoliko to budete radili kašikom postoji šansa da će se makarone malo izgnječiti. U ohlađene makarone dodati majonez i lagano izmešati kako bi se ravnomerno rasporedio, pa prebaciti u sud u kom ćete čuvati salatu.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)